- Pet zastupnika u Narodnoj skupštini, jedan u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, bez dileme formiramo klub u Narodnoj skupštini Republike Srpske pod nazivom Pokret za državu i bez dileme kada budemo imali konstituirajuću sjednicu, kada se prihvate mandati vrlo rado ćemo se odazvati na konsultacije kod predsjednika Republike Srpske oko formiranja eventualne skupštinske većine - izjavio je Vojin Mijatović (SDP).

Rekao je da su manje-više zadovoljni izbornim rezultatima, ali da nisu zadovoljni činjenicom da Senad Bratić nije pobijedio u trci za potpredsjednika Republike Srpske.

- Pokušat ćemo da budemo konstruktivan politički faktor na političkom tržištu Republike Srpske i pokušati mijenjati ovo društvo ka boljem - kazao je Mijatović.

Edin Ramić (SDA) rekao je da su kao Pokret za državu uspjeli okupiti deset političkih subjekata i napraviti značajan rezultat.

- Ono čime smo najzadovoljniji jeste povećano učešće dijaspore u ovom izbornom procesu i nadam se da ćemo u narednom periodu nastaviti sarađivati s našim ljudima širom svijeta, popraviti rezultat koliko je moguće i biti neki konstruktivni faktor u okviru Narodne skupštine entiteta Republika Srpska i doprinositi koliko možemo svojim kapacitetom razvoju ovog prostora - rekao je Ramić i dodao da se nadaju da će klima biti daleko pozitivnija i da će se više posvetiti reformama životnim pitanjima.

Istakao je da su spremni da sarađuju s onima koji će činiti vlast na području ovog entiteta, da budu dio koalicija ukoliko se slože oko programa interesa.