open-navfaktor-logo
search
Saopćio gradonačelnik
Banja Luka dobila policiju za pse: Evo šta im je zadatak
 Grad Banja Luka je u sklopu Odjeljenja za inspekcijske poslove i komunalnu policiju, dobio i policiju za pse koja će se svakodnevno baviti pitanjima koja odnose na ove životinje u gradu na Vrbasu, javlja Anadolu Agency (AA).
22.08.2022. u 18:01
get url
text
Policija za pse, Banja Luka

Kako navode iz Gradske uprave u pitanju je veliki korak koji je napravljen u dogovoru sa udruženjima za zaštitu životinja.

Zadatak policije za pse će, između ostalog biti i da kontroliše da li vlasnici pasa poštuju sve ono što je potrebno, odnosno da li psi imaju povodac, brnjice i slično.

Dodaje se da se sve ovo realizuje se da bi psi imali adekvatne uslove za život i boravak kod svojih vlasnika, ali sa fokusom na sigurnost sugrađana.

- Cilj ove novine je bolja sigurnost za građane, poštovanje obaveza koje imaju vlasnici pasa, ali kontrola uslova u kojim borave životinje nakon udomljavanja. Ovo je još jedan od planova koji smo sproveli u djelo zajedno sa udruženjima za zaštitu životinja. Uredili smo azil, organizovali akciju "Udomi ljubav", postavili hranilice za pse, a radimo na još mogo projekata koje ćemo vam uskoro predstaviti - rekao je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.