Zdravo

Banana smoothie je idealan doručak u čaši na vrućinama

Objavljeno: 13.06.2019. u 08:15

Banane su bogate kalijem, a sadrže i magnezij, kalcij, željezo

Banana je često sastavni dio smoothieja jer upravo ovo voće daje smoothieju kremastu teksturu i gustoću. Banane sadrže 74 posto vode, jedan posto bjelančevina, 13,5 posto šećera, 23 posto ugljikohidrata i 3,4 posto biljnih vlakana. Bogate su kalijem, a sadrže i magnezij, kalcij, fluor, fosfor, željezo, cink i bakar. Osim toga, banane su bogate i vitaminima: sadrže beta-karoten, vitamine grupe B, te vitamine C i E. Ovo je prilika da vam ponudimo idealan recept sa bananama koji će vas osvježiti na vrućinama i dati snage za nove obaveze koje su pred vama.

Sastojci:

2 čaše mlijeka
2 banane
1 kašika meda
pola čaše jogurta
pola žličice cimeta
6 kocki leda

Sve sastojke stavite u blender, pazeći da med dodate na kraju, i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Poslužite u visokim čašama, ukrasite bananom, a na vrh pospite malo cimeta.

Banane možete zamijeniti s nekim drugim voćem, čak i smrznutim. Ako koristite smrznuto voće, iz recepta izbacite kockice leda.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije