open-navfaktor-logo
search
Govorio za Faktor
Baljić o preuzimanju Tuzla Cityja: Za mene je ovo izazov, prezadovoljan sam ishodom razgovora
Baljić će potpisati trogodišnji ugovor, a kako je sam priznao, za njega je povratak u bh. fudbal novi izazov u karijeri.
01.10.2019. u 17:10
get url
text

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine i nekadašnji igrač Real Madrida skrasio se u Premijer ligi BiH. Popularni Balja preuzeo je kormilo Tuzla Cityja, gdje će biti predstavljen u srijedu.

Baljić će potpisati trogodišnji ugovor, a kako je sam priznao, za njega je povratak u bh. fudbal novi izazov u karijeri.

- To je nešto novo za mene, pogotovo što se tiče Bosne i Hercegovine. Poslije dugog perioda u Turskoj, vraćam se u BiH da preuzmem ekipu, da radim. Posebno mi je drago što sam član takvog kluba. Prezadovoljan sam obavljenim razgovorima sa čelnicima Tuzla Cityja - veli Baljić za Faktor.

Nekadašnji saradnik Safeta Sušića na klupi Zmajeva stiže u redove trećeplasiranog tima Premijer lige. Najavljuje da će dati maksimum i da će isto tražiti od ekipe.

- Dat ću sve od sebe da napravimo jedan dobar rezultat, da se što bolje plasiramo i osvojimo što više bodova  - rekao je Baljić.

A koliko zapravo ovaj 45-godišnjak poznaje domaći fudbal?

- Upoznat sam, ne mogu reći da sam pratio 100 posto., ali pratio sam rezultate. Otprilike znam kako se kreće. Tu su ekipe koje su favoriti. Sarajevo, Željo, Zrinjski su velike ekipe i klubovi - poručio je bivši bh. reprezentativac kojeg javnost pamti po "ubitačnoj" ljevici.

Baljić je na kraju razgovora za Faktor dodao da će sutra stići u grad soli, gdje će biti predstavljen javnosti, a potom će sa tribina pratiti utakmicu osmine finala Kupa BiH između Tuzla Cityja i Veleža. Na klupi bi mogao debitovati za vikend kada City na Tušnju dočekuje fenjeraša Zvijezdu 09.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.