open-navfaktor-logo
search
Bivši Zmaj
Baljić nakon preuzimanja Tuzla Cityja: Primarni cilj nam je da osvojimo što više bodova
Ponosan sam što ću biti dio ove priče i dat ću sve od sebe da ispunimo zadane ciljeve, rekao Baljić
02.10.2019. u 11:59
get url
text

Elvir Baljić, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine i fudbaler Real Madrida, danas je i zvanično predstavljen kao novi šef stručnog štaba bh. premijerligaša Tuzla Cityja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Baljić će na klupi ovosezonskog hita Premijer lige BiH naslijediti Miljenka Bošnjakovića, koji je neočekivano u ponedjeljak iz privatnih razloga podnio ostavku.

- Veoma mi je drago što sam došao u Tuzla City. Privuklo me to što klub ima lijepu budućnost. Ponosan sam što ću biti dio ove priče i dat ću sve od sebe da ispunimo zadane ciljeve. Jako mi je drago što sam se vratio u BiH - rekao je Baljić.

Nekada sjajni fudbaler istakao je da sa Tuzla Cityjem ima velike ambicije, a dobra stvar je što ekipa dobro stoji na tabeli nakon 11 kola u Premijer ligi BiH.

- Imamo velike ambicije. Želim da ostvarim dobar rezultat, moramo biti kao porodica, jer je to preduvjet za odlične rezultate. Iskreno, nisam previše upoznat sa igračkim kadrom. Zato je dobro što imamo reprezentativnu pauzu da se upoznam sa igračima - kazao je novi trener Tuzla Cityja.

Baljić je pojasnio da s obzirom na njegovu trenersku filozofiju ne vjeruje da će biti previše promjena u igri Tuzla Cityja u odnosu na prethodni period.

- Idemo korak po korak. Cilj je da osvojimo što više bodova. Treće mjesto na kojem je Tuzla City svakako obavezuje, ali mislim da će sve ići kako treba. Želimo osvojiti što više bodova i to nam je primarni cilj - najavio je Baljić.

Baljić je jedno vrijeme radio u stručnom štabu reprezentacije BiH kao pomoćnik selektora Safeta Sušića. Tokom igračke karijere 45-godišnji Baljić igrao je za Željezničar, Sarajevo, Real Madrid, Rayo Vallecano, Bursaspor, Galatasaray, Fenerbahče, Konyaspor, Istanbulspor i Ankaragucu.

Jedini samostalni trenerski posao do sada je obavljao u Karabuksporu 2015. godine. Kao igrač dres reprezentacije BiH nosio je u 38 utakmica, a postigao je 14 golova.

Tuzla City nakon 11 odigranih kola u Premijer ligi BiH zauzima treće mjesto sa 21 bodom, dva manje od vodećeg dvojca Željezničara i Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.