open-navfaktor-logo
search
Savezova računica
Baklje skuplje od Džakmićeve glave i psovanja balijske majke
Fudbalski savez BiH amnestira fašizam, što je sramotno. Kasni s reakcijama, što je još sramotnije, a Disciplinska komisija šalje poruku izgrednicima da nastave po starom
13.11.2018. u 19:15
get url
text

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine pod velikim pritiskom javnosti suspendovao je danas tri stadiona zbog nemilih dešavanja na mečevima 17. kola.

Narednu domaću utakmicu pred prad praznim tribinama igrat će Sloboda, Željezničar i Zrinjski.

Pored toga, Disciplinska komisija krovne kuće bh. fudbala izrekla je i novčane kazne klubovima.

Plemići su zbog incidenta za vrijeme utakmice protiv Sarajeva u Mostaru, prilikom kojeg je pomoćni trener Bordo tima Muhamed Džakmić pogođen s tribina kamenom u glavu, a Emir Hadžić flašom u tijelo, kažnjeni sa 5.500 KM. Uz suspenziju stadiona na jedan meč.

Nisu prošli nekažnjeno ni gosti. Sarajevo će zbog upotrebe pirotehnike u Mostaru u kasu Saveza uplatiti 2.000 KM.

Također, Bordo klub je zbog propusta u organizaciji sarajevskog derbija kažnjen sa 8.000 KM, a Željezničar sa 4.500 KM. Kazne se uglavnom odnosi na upotrebu pirotehnike.

Da su Savezu baklje na stadionima veći problem od divljaštva i fašizma pokazuje i sljedeća činjenica.

NK Široki Brijeg prošao je nekažnjeno zbog sramotnih ispada navijača u duelu protiv Mladosti. Gosti su nakon utakmice u saopćenju za javnost istaknuli da su vrijeđani na nacionalnoj osnovi, a kapiten Mladosti Aladin Isaković kazao je kako su s tribina Pecare dobili strašne uvrede, poput psovanja balijske majke, ili pak prijetnji klanjem?! Bolnije je to svakako od flaša, upaljača i raznih predmeta koji su ih pogađali na travnjaku.

- Zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta u teren za igru,NK Široki Brijeg izriče se novčana kazna u iznosu od 2.500 KM - saopćili su danas iz Saveza.

Fudbalski savez BiH amnestira fašizam, što je sramotno. Kasni s reakcijama, što je još sramotnije, a Disciplinska komisija šalje poruku izgrednicima da nastave po starom. Čini se da je u konačnici krovna kuća bh. fudbala izgubila kontrolu nad klupskim fudbalom. O tome više možete pročitati OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.