open-navfaktor-logo
search
Opći izbori
Bajrović i Suljagić ostali bez mandata, SDA vodi u Kantonu Sarajevo
Ako bi se trenutni rezultati zadržali, raspored mandata u ovom kantonu dijelio bi se na SDA (10), Narod i pravda (6), Naša stranka (5), SDP (4), SBB (4), DF (3), NBL (2) i BOSS (1). Prema podacima kojima raspolaže SDA, u ovom trenutku oni imaju 11 osiguranih mandata, s velikim šansama za osvajanje i dvanaestog.
08.10.2018. u 18:28
get url
text

Na osnovu do sada objavljenih podataka na web stranici Centralne izborne komisije, najviše mandata u Skupštini Kantona Sarajevo dobit će SDA. Trenutno je riječ o deset mandata, od mogućih 35, a očekuje se rast na 11 ili 12, naročito s obzirom na to da nije obrađen veliki broj glasova iz dijelova ovog Kantona u kojima SDA godinama osvaja najviše glasova, kao što su Novi Grad i Ilidža.

Ako bi se trenutni rezultati zadržali, raspored mandata u ovom kantonu dijelio bi se na SDA (10), Narod i pravda (6), Naša stranka (5), SDP (4), SBB (4), DF (3), NBL (2) i BOSS (1). Prema podacima kojima raspolaže SDA, u ovom trenutku oni imaju 11 osiguranih mandata, s velikim šansama za osvajanje i dvanaestog. U tom slučaju bez po jednog od mandata ostale bi Naša stranka i NBL, odnosno BOSS i Narod i pravda.

Za formiranje vlade u ovom kantonu potrebno je 18 glasova.

Kako sada stvari stoje, u poslaničkim klupama neće se naći i neka poznata imena koja su se kandidirala za mjesto u skupštini Kantona Sarajevo, kao što Semir Halilović, Emir Suljagić, Reuf Bajrović, Mirsad Tokača, Dragan Stevanović, Sulejman Haljevac, Abdulah Sidran i Kemal Dizdarević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.