open-navfaktor-logo
search
SVečanost
Bajramski prijem banjalučkog muftije: Mubarek dani oplemenjuju dušu
Prijemu su među javnim ličnostima između ostalog prisustvovali i Franjo Komarica, biskup banjalučki, Igor Radojičić, gradonačelnik Banje Luke, Ramiz Salkić i Josip Jerković, potpredsjednici Republike Srpske, Senad Bratić, potpredsjednik Narodne skupštine RS, Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS-a i mnogi drugi
04.06.2019. u 19:44
get url
text

Muftijstvo banjalučko i Nusret ef. Abdibegović, muftija banjalučki, večeras su u Banjoj Luci organizovali svečani prijem povodom Ramazanskog bajrama.

- Ovaj i sve druge praznike uljepšavaju prijatelji jedni drugima, što vi ovom prilikom svojim prisustvom potvđujete. Ramazanski bajram je svečani dan kojim se obilježava prestanak ramazanskog posta koji je ove godine trajao 29 dana od zore do zalaska Sunca. Bajram je za vjernike radostan trenutak i obilježavaju ga različitim sadržajima, jer je uspio savladati sebe i sve prepreke koje su se na stazi, putu duhovnog uzdizanja i pobožnosti našli pred njim. Blagdani svjedoče da se čovjek u osnovi mjenja i da je sklon promjenama - kazao je muftija banjalučki u obraćanju zvanicama.

Prema njegovim riječima, ljudske vrijednosti se mjere promjenama na bolje, dobrotom i plemenitošću.

- Čovjeku su potrebni blagdani, jer mubarek dani oplemenjuju ljudsku dušu i osnažuju ljudski karakter - kazao je Nusret ef. Abdibegović čestitajući praznik.

Prijemu su među javnim ličnostima između ostalog prisustvovali i Franjo Komarica, biskup banjalučki, Igor Radojičić, gradonačelnik Banje Luke, Ramiz Salkić i Josip Jerković, potpredsjednici Republike Srpske, Senad Bratić, potpredsjednik Narodne skupštine RS, Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS-a i mnogi drugi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.