open-navfaktor-logo
search
Trener Igokee
Bajić za Faktor: Ne bi bilo korektno prema Vogošći da smo izašli ususret Sparsima
U redovima člana ABA lige smatraju kako su upisali pobjedu u meču 14. kola službenim rezultatom 20:0, no očito u KSBiH misle drugačije, što je potvrdio i njihov trener Dragan Bajić
14.01.2020. u 21:18
get url
text

Košarkaški Igokee oglušili su se o odluku Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine koji je danas odlučio prekinuti takmičenje u prvenstvu.

Izabranici trenera Dragana Bajića večeras su izašli na parket dvorane u Laktašima, a nakon što je sudija podbacio loptu označen je kraj utakmice jer se sastav Spars Realwayja nije pojavio.

U redovima člana ABA lige smatraju kako su upisali pobjedu u meču 14. kola službenim rezultatom 20:0, no očito u KSBiH misle drugačije.

Strateg tima iz Laktaša smatra da je njegov tim večeras upisao pobjedu službenim rezultatom.

- Ono što sam rekao maloprije nakon utakmice, ponovit ću i vama. Mislim da je čim je lopta podbačena da je utakmica završena i arhivirana, uostalom kao i sve druge  -kazao je za Faktor trener Igokee Dragan Bajić, te dodao:

- Utakmica je bila zakazana i trebala se odigrati. Zaista sam pokušao kao trener, a prije svega kao čovjek i kao bivši igrač, da izađem protivniku ususret i da se ne igra utakmica dan za dan. Ipak, ovo je bio jedini termin koji sam uspio naći, boljeg nisam imao.

I sam trener Igokee kaže kako je bio u sličnim problemima kada je igrao dan za dan, što se opet odražava na zdravstveni bilten igrača.

- Sam sam kao igrač doživio niz povreda zbog igranja dan za dan, i to stvarno nije humano. Ipak, uvijek sam u dogovoru s ekipom igrao te utakmice, nisam kukao i tražio alibi, ali vjerujte mi da smo pokušali biti maksimalno korektni.

Šta podrazumijeva pod tim Bajić je objasnio u nastavku.

- U nedjelju navečer moja ekipa je imala utakmicu i mi smo poslije jednog dana odmora trebali igrati danas, mislim da nije moglo korektnije jer realno u petak nismo mogli igrati gdje bi odmah nakon utakmice putovali za Zadar, gdje igramo još jedan važan meč. Ne bi bilo korektno prema Vogošći da sam izašao u susret Sparsima, što bi se potom odnosilo i na Slobodu, a i na Široki - objasnio je Bajić.

Nakon svega bit će zanimljivo pratiti kakvu će odluku donijeti KSBiH, koji je danas prekinuo prvenstvo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.