Ponedjeljak, 17.02.2020.

Prvo obraćanje

Bajević: Vjerujem u plasman na EP, presudila je moja velika želja da pomognem

FOTO: Damir Hodžić

Dodao je da će računati na sve igrače koje ima na raspolaganju, te da vrijeme koje imamo pred nama se mora iskoristiti na adekvatan način

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ima novog selektora. Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH (FSBiH) danas je na tu poziciju imenovao proslavljenog stručnjaka Dušana Bajevića.

Bajević je u prvom obraćanju medijima kazao da vjeruje u plasman na Evropsko prvenstvo, te se zahvalio svima na iskazanom povjerenju.

- Presudila je moja velika želja da pomognem reprezentaciji u ovom važnom trenutku kada trebamo da dostignemo važan cilj, a to je plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Vjerujem da svojim znanjem i iskustvom mogu da doprinesem ostvarenju ovog cilja. Sada moramo da se mobiliziramo i da pokušamo napraviti jedan stručni štab koji će ubuduće raditi na određenim stvarima koje moraju da se poprave, kako bi dočekali te utakmice spremni – poručio je Bajević.

Dodao je da će računati na sve igrače koje ima na raspolaganju, te da vrijeme koje imamo pred nama se mora iskoristiti na adekvatan način kako bi bili spremni za naredne utakmice.

- Nadam se da ću opravdati povjerenje - zaključio je Bajević.

Predsjednik FSBiH Elvedin Begić je na konferenciji za medije kazao da je Bajević imenovan do završetka Evropskog prvenstva, a o eventualnom nastavku saradnje će naknadno biti postignut dogovor. 

- Zaključili smo da gospodin Bajević u narednih dvadesetak dana sa stručnim službama obavi konsultacije i razgovore, te da napravi prijedlog i imena dostavi svojih saradnika u stručnom štabu Izvršnom odboru na potvrđivanje - izjavio je Begić.

Medijima na današnjoj konferenciji nije dozvoljeno postavljanje pitanja, a zvanično predstavljanje novog selektora bit će održano nakon novogodišnjih praznika.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh