open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Bajević: Vjerujem u mlade igrače, ali u ovom momentu prednjači iskustvo
Tokom dvodnevnog boravka u Sarajevu selektor A reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević održao je nekoliko radnih sastanaka sa pomoćnicima.
22.02.2020. u 11:57
get url
text

Glavna tema bila je analiza obavljenog posla u proteklom periodu, te fokusiranje na igrački kadar kako naše selekcije tako i protivničkih igrača.

Bajević je u proteklom periodu sa svojim saradnicima posjećivao Zmajeve širom Evrope, a razgovori su obavljeni sa Džekom, Pjanićem, Lulićem, Višćom...

- Dosta je značajno što smo počeli obilaziti igrče jer se radi o stvari koja je izuzetno važna i za njih i za nas.

Princ s Neretve je prvi put na klupi jedne nacionalne selekcije. Posjeduje ogromno iskustvo u klupskom fudbalu, gdje je postizao velike uspjehe. Njegov autoritet trebao bi biti dodatni motiv Zmajevima.

- Ja vjerujem u našu reprezentaciju, naše igrače. Imaju kvalitet, to su pokazali i dokazali do sada. Vjerujem da će u susretu koji je pred nama to odraditi na najbolji način. Od igranja u reprezentaciji nema većeg motiva i vjerujem da igrači gledaju u tom pravcu. Pokušavamo da napravimo atmosferu, koja će biti izražena i koja će igrati ulogu u ostvarenju rezultata - poručio je bh. selektor.

Bajević će uskoro objaviti spisak igrača za baraž. Da li će  na njemu biti novih igrača?

- Teško mogu reći ovog momenta. Spisak privodimo kraju, trebat će nam 10 ili 15 dana. Dvije su utakmice, malo je vremena, potrebni su nam igrači koji iskustvo, koji su igrali i igraju i danas. Ja sam uvijek za mlade igrače. Ne treba niko da misli da u tom momentu možemo očekivati nešto posebno od mladih igrča. Mislim da u ovom momentu iskustvo prednjači i daje veće šanse - obrazložio je Bajević.

U nastavku pogledajte kompletan razgovor Bajevića za YouTube kanal Fudbalskog saveza BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.