open-navfaktor-logo
search
Reakcija selektora
Bajević: Ovo nam je pouka za ponašanje i odnos, Poljska je igrala, a mi okretali glavu
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u drugom kolu Lige nacija poražena je od selekcije Poljske na stadionu Bilino polje u Zenici.
07.09.2020. u 23:14
get url
text

Poljaci su kombinovani tim Zmajeva savladali nakon preokreta rezultatom 2:1.

Prvi je ovo poraz bh. tima u novom takmičenju pod kišobranom UEFA-e, a usput i prvi poraz selektora Dušana Bajevića na klupi BiH.

- Takva je situacija bila, da smo morali neke igrače da odmorimo. Neki su imali povrede, neki nisu imali dovoljno treninga, fizičku spremu da odigraju dvije utakmice. Htjeli smo dati šansu i drugim igračima - objasnio je selektor Bajević novinarima startnih 11 protiv Poljaka bez Džeke, Kolašinca, Višće...

- U drugom poluvremenu smo imali nelogične stvari ponašanja. S jednom izmjenom smo zakasnili. Poljska je zasluženo slavila danas. Možemo izvući dobre pouke. Ovo se dešava poslije dobre igre i dobrog rezultata u Italiji - dodao je selektor Zmajeva.

Na konstataciju da je Poljska bila dominantnija, naročito fizički u drugih 45 minuta, Princ s Neretve je kazao da su njegovi izabranici nakon gola stali, da je Poljska igrala, a mi "okretali glavu".

- Nisam zadovoljan. S prvom utakmicom u redu, a drugom nikako - rekao je selektor.

Zmajevi naredni susret igraju u baražu za EP.

- Neke odgovore imamo, neke nemamo. Vjerujem igračima, iako mogu da igraju loše. Nismo potcijenili Ligu nacija, ali smo bili primorani određene igrače ostaviti. Ovo je malo loše, malo ružno, a može nam biti pouka za ponašanje i odnos - smatra Bajević, nezadovoljan zalaganjem svojih izabranika.

Zmajevi u narednom susretu Lige nacija dočekuju Holandiju (11. oktobar). Tri dana ranije bh. tim će odigrati meč godine, a to je duel sa Sjevernom Irskom u polufinalu baraža za EURO.

Podsjetimo da je BiH domaćin u ovom duelu i eventualnom finalu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.