open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Bajević: Ne dozvoljavamo da nas koronavirus uspava
Selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević održao je danas videosastanak sa svojim saradnicima. 
04.06.2020. u 15:23
get url
text

Na sastanku je bilo riječi o radu stručnog štaba u specifičnim uvjetima izazvanim pandemijom COVID-19. Razgovaralo se, između ostalog, i o širem spisku potencijalnih kandidata za A selekciju, kao i o nastupima tih igrača u klubovima i ligama koje su nastavile takmičenje.

Razmijenjene su informacije o aktuelnoj situaciji u svim ligama u kojima igraju naši reprezentativci, standardni i potencijalni, sa posebnim osvrtom na njihovu fizičku pripremu.

VEZANI TEKST - Stoperi za budućnost: Fudbalski savez BiH kreće po trojicu dragulja iz Švedske i Švicarske

- Radimo sve što je u našoj moći kako bismo se spremili za te dvije utakmice baraža - kaže selektor Bajević za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FSBiH), i nastavlja:

- Ne dozvoljavamo da nas ova situacija sa koronavirusom uspava, već moji saradnici i ja analiziramo šta je najbolje za reprezentaciju i šta trebamo konkretno poduzeti da budemo još čvršći i jači.

Selektor ističe da su svi usmjereni samo ka jednom cilju, a to je plasman na EURO:

- Znamo šta nam je cilj i ozbiljno smo posvećeni tome da ga i ostvarimo. Radimo naš posao, za sada na ovaj način, ali evo polako se otvaraju granice što znači da se otvara mogućnost i za putovanja. Tada ćemo moći provjeriti sve igrače koji pretenduju da budu u krugu kandidata za reprezentaciju. Želimo da napravimo još bolju, čvršću i jaču reprezentaciju i odlučni smo da napravimo rezultat koji će nas odvesti na Evropsko prvenstvo - poručio je Princ s Neretve.

Bajević je na kraju dodao da njegovi saradnici imaju zadatak i da prate sve što je u vezi s protivničkim igračima u baražu, kao i u Ligi nacija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.