open-navfaktor-logo
search
Gostovanje u Italiji
Bajević na mukama: Koje igrače će odabrati u debiju na klupi BiH
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak će odigrati prvi meč u 2020. godini.
03.09.2020. u 13:29
get url
text

Zmajevi u prvom kolu Lige nacija gostuju u Firenci kod Italije, a to će biti debi selektora Dušana Bajevića na klupi nacionalnog tima Bosne i Hercegovine.

Reprezentativne akcije u septembru i oktobru poslužit će Bajeviću i njegovim saradnicima da se što bolje upoznaju s ekipom i tako pripreme za najvažniju utakmicu, a to je svakako baraž za Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske.

Brojni fudbaleri sa Bajevićevog spiska su bez utakmica u nogama. Ne zbog toga što igraju loše, nego zbog činjenice da je u mnogim prvenstvima pauza i pripreme se tek privode kraju. Jasno je da Princ s Neretve u predstojećim utakmicama neće vidjeti najbolje što Zmajevi mogu pružiti.

VEZANI TEKST - Svi su nosili maske: Zmajevi otputovali u Italiju

U "ligama petice" tek se očekuje start sezone i forma sigurno nije na optimalnom nivou, kao ni fizička sprema.

Najveći hendikep u Firenci bit će izostanak prve violine u veznom redu Miralema Pjanića.

Ibrahim Šehić bi među stativama mogao dobiti prednost u odnosu na Asmira Begovića. U zadnjoj liniji trebali bi zaigrati Branimir Cipetić, Toni Šunjić, Ermin Bičakčić i Sead Kolašinac.

Amir Hadžiahmetović, Gojko Cimirot, Amer Gojak, Haris Duljević i Edin Višća ozbiljno kandidiraju za startere u veznom redu, a vrh napada je, naravno, rezervisan za Edina Džeku.

Selektor Bajević još nije odredio sastav i vjerovatno će to učiniti nakon večerašnjeg treninga u Firenci.

Kod izbora fudbalera za utakmicu u Italiji, selektoru i njegovim asistentima će "u glavi" vjerovatno biti i domaći okršaj s Poljskom u ponedjeljak, zbog čega bi i minutaža određenim igračima mogla biti "dozirana".

Mogući sastav: Šehić, Cipetić, Šunjić, Bičakčić, Kolašinac, Hadžiahmetović, Cimirot, Gojak, Duljević, Višća, Džeko

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.