open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Bajević Italijanima prepustio ulogu favorita, ali će probati da ih iznenadi
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra susret prvog kola drugog izdanja Lige nacija.
03.09.2020. u 20:21
get url
text

Najbolji fudbaleri naše zemlje gostovanjem kod Italije počinju takmičenje među evropskom elitom u koju su se plasirali nakon uspješnog nastupa u prvoj sezoni novoformiranog UEFA-inog takmičenja za nacionalne timove.

VEZANI TEKST - Džeko: Pokušat ćemo ponoviti igru iz Torina

Meč na stadionu "Artemio Franchi" bit će ujedno i debi selektora Dušana Bajevića na klupi Zmajeva.

- Prije svega želim da svi budemo zdravi, jer je ova situacija sa koronom sve nas poremetila - rekao je Bajević i nastavio:

- Dva puta smo se u kratkom vremenskom period sastali sa Italijom i znamo da se radi o izuzetno dobroj ekipi. Mislim da je svakome motiv igrati protiv takve jedne reprezentacije i želja mi je da odigramo dobru utakmicu. I mi i oni smo u istoj situaciji, možda su oni malo bliži pobjedi, ali ćemo i mi uraditi sve što možemo i pokušati ih iznenaditi.

Jedno od pitanja glasilo je od koga nam prijeti najveća opasnost na šta je selektor odgovorio:

- Ima dosta dobrih igrača, svakoga cijenimo, ali ovom prilikom ne bih nikoga izdvajao, posebno što ima nekih pojedinaca koji su u vrhu dugi niz godina.

Bajević nije želio otkriti ni formaciju u kojoj će naš tim igrati, ali je naglasio da će se vjerovatno mijenjati tokom utakmice.

Italijanske novinare je zanimalo i to da li se pojavljuje neki novi Edin Džeko?

Biranim riječima selektor Bajević je govorio o kapitenu naglasivši da je on jedinstven i kao igrač i kao čovjek, te da bez obzira koliko dugo će trajati njegova igračka karijera on će uvijek biti tu, dio reprezentacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.