open-navfaktor-logo
search
Trener BATE-a
Baga zna recept za prolazak dalje: Šta moraju zaboraviti njegovi fudbaleri?
Iako je njegov tim slavio u prvom susretu, Baga smatra kako još ništa nije odlučeno te da njegova ekipa neće lagano ući u utakmicu
14.08.2019. u 18:38
get url
text

Pred revanš-susret 3. pretkola Evropske lige protiv Sarajeva BATE Borisov ima 2:1 iz prvog meča, a trener bjeloruskog tima Aleksey Baga održao je zvaničnu press konferenciju pred sutrašnji uzvratni duel s prvakom BiH.

Iako je njegov tim slavio u prvom susretu, Baga smatra kako još ništa nije odlučeno te da njegova ekipa neće lagano ući u utakmicu.

- Ako želimo proći dalje, moramo zaboraviti na rezultat iz prve utakmice. Ishod će biti odlučen u Borisovu. Očekuje nas teška utakmica, a praksa u svim evropskim kupovima pokazuje da su druge utakmice beskompromisnije sa više postignutih pogodaka. Sutra sve počinje ispočetka - oprezan je Aleksey Baga.

Baga je detektovao i najveće opasnosti po njegov tim.

- Sarajevo ima igrače koji su igrali u drugim zemljama. Njihovi igrači su prilično dobri tehnički. Antropometrija im je zavidna čak i bez Ahmetovića, kojeg sam upoznao nakon prvog meča i pričao sa njim - kaže trener prvaka Bjelorusije.

On je kazao kako još uvijek ne razmišljaju o eventualnom dvomeču sa Astanom, ali nije želio ni otkriti sastav za sutrašnju utakmicu koja počinje u 19 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.