open-navfaktor-logo
search
Tragično prekinut život
Azra Spahić nije bila samo mlada doktorica, već i umjetnica osebujnog talenta
Azra Spahić, djevojka rodom iz Bihaća, čiji život je sinoć u sarajevskom naselju Marijin Dvor tragično prekinut zbog nesavjesne vožnje par godina starijeg Armina Berberovića, nije bila samo mlada doktorica, već i nadarena umjetnica, posebnog talenta.
27.05.2023. u 15:12
get url
text

VEZANI TEKST - U nesreći na Marijin Dvoru poginula mlada doktorica, drugoj se bore za život, poznat identitet pijanog vozača

Njenu priču prije nekoliko godina, dok je bila na četvrtoj godini Medicine, javnosti je prezentirana u intervjuu objavljenom na turističko-informativnom portalu posjeti.ba. koji vodi Udruženje za unapređenje održivog razvoja turizma, očuvanje tradicije i kulture "Mapa kulture".

Oni su se danas oglasili na društvenim mrežama povodom vijesti o ovom tragičnom gubitku.

- Svaki put kada se ugasi jedan mladi život teško nam bude. Njena umjetnička priča je za nas bila posebna. Imala je taj talent koji se na prvu naprosto uklapao u Mapu kulture. Ta prva slika portreta Morgana Freemana je nesto sto je ostavilo njen pečat na nas.

Nakon toga smo odlučili da je prezentujemo našim pratiocima. Kao što kaže naslov, svoju priču o crtanju nije započela na putovanju, koja je voljela kako nam reče, ali je, nažalost , nesavjesna vožnja u alkoholiziranom stanju tu priču na ovom svijetu završila upravo na putovanju ka odredištu na koje nije došla. Kao što ni studentice Filozofskog fakulteta Selma i Edita, Hava i drugi naši sugrađani zbog nesavjesne vožnje nisu stigli na svoja odredišta. Neka im je rahmet duši svima.

Ne, nije naše da sudimo, ali apelujemo da se prilikom sjedanja za volan poštuju saobraćajni propisi.

Neka ti je laka zemlja bosanska Azra - naveli su i podijelili još jednom intervju, koji možete pročitati na njihovoj stranici.

U galeriji ispod možete vidjeti njene radove.

{$galerijaFotografija}

Azra Spahić crteži
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.