open-navfaktor-logo
search
"Gazda" Tuzla Cityja
Azmir Husić radnicima osigurao brašno: Otkaza neće biti, imamo sredstva za plaće za šest mjeseci
Proteklih dana, kao posljedica pandemije koronavirusa, u Bosni i Hercegovini vladala je velika potražnja za brašnom.
21.03.2020. u 15:08
get url
text

U strahu od scenarija kakav je zadesio Italiju i Španiju, bh. građani su u posljednjih nekoliko dana pustošili police u prodavnicama, no bilo je i onih koji zbog svojih poslovnih obaveza nisu bili u prilici da obave kupovinu.

Pojavila se informacija da je upravo zbog tog problema prvi čovjek Tuzla Cityja Azmir Husić odlučio zaposlenicima svoje firme podijeliti oko osam tona brašna.

- Nije to baš osam tona. Firma trenutno ima 327 radnika, a svaki od njih je dobio vreću od 25 kilograma brašna - potvrdio je Husić za Faktor, te naglasio:

- Radnici nisu imali vremena to da učine zbog svojih poslovnih obaveza, pa smo se mi kao firma potrudili da to učinimo umjesto njih. Nismo to učinili zbog neimaštine, već zbog toga da ljudima koliko-toliko olakšamo situaciju.

Husić u domaćoj javnosti važi za ozbiljnog biznismena, a kaže kako sigurno neće pribjegavati tome da otpušta radnike u svojoj kompaniji.

- Stojimo uz naše radnike i otpuštanja neće biti. Nastojimo biti maksimalno korektni i razmišljamo pozitivno. Da sada rad stane imamo osigurane finansije za plaće radnicima za narednih šest mjeseci - kazao je Husić.

Husić ističe kako je na ulicama Tuzle, poslije novi odredbi vlasti, još manje građana.

- Vjerujte da ljudi poštuju, pogotovo od kako su uvedene mjere. Naroda skoro da nema na ulicama - ispričao nam je Husić.

Pandemija koronavirusa na tlu Evrope poremetila je i domaće fudbalsko takmičenje. Husićev Tuzla City nije najbolje otvorio proljetni dio sezone pa je Elvira Baljića na mjestu šefa struke naslijedio Zlatan Nalić, koji tek treba da debituje na klupi Tuzlaka.

- Trener je raspustio ekipu, ali će od ponedjeljka biti organizovani online treninzi, po sistemu po kojem djeca slušaju nastavu. Dakle fudbaleri će se u određenom terminu morati javiti s mjesta gdje će trenirati, a trenažni proces pratit će se putem Skypea - otkrio je Husić na kraju razgovora za Faktor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.