open-navfaktor-logo
search
Vremenske neprilike
Avion sa košarkašicama BiH nije mogao da sleti u Sarajevo, vraća se u Zagreb
Jedna opcija je da sačekaju večernji let Zagreb - Sarajevo, a druga je da u našu prijestlonicu krenu autobusom
15.11.2019. u 15:45
get url
text

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon što je jučer priredila veliku senzaciju i ostvarila pobjedu protiv Rusije na gostovanju u Orenburgu (70:69) danas je trebala stići u Sarajevo.

Međutim, avion iz Zagreba, u kojem su bile naše reprezentativke zbog vremenskih neprilika (vjetar) nije mogao sletjeti na Međunarodni aerodrom Sarajevo i vratio se u hrvatsku prijetolnicu.

Za sada se ne zna kada će izabranice Gorana Loje stići u BiH. Jedna opcija je da sačekaju večernji let Zagreb - Sarajevo (slijeće u 22 sati), a druga je da u našu prijestlonicu krenu autobusom.

Ljudi iz rukovodstva Košarkaškog saveza BiH traže alternativu, a uskoro bi se trebalo definitivno znati kako će naše dame stići u Sarajevo, potvrđeno je za Faktor.

Naše dame predvođene sjajnim Jonquel Jones i Maricom Gajić sinoć su slavile sa pola koša razlike (69:70) i tako već nakon 1. kola istakle kandidaturu za plasman na Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Jones je ubacila 29 poena, a tome je dodala i 16 skokova, te dvije asistencije, dok je Marica Gajić upisala 17 poena i šest skokova.

Problemi sa transportom sigurno će poremetiti i planove našeg stručnog štaba, s obzirom na to da naše dame već u nedjelju u Skenderiji (20 sati) igraju meč 2. kola protiv Švicarske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.