open-navfaktor-logo
search
Čuo se jak prasak
Avion kompanije Air Serbia prinudno sletio zbog kvara
Avion kompanije Air Serbia, Airbus 319, na liniji Tivat - Beograd, morao je u utorak prinudno sletjeti 45 minuta nakon polijetanja s tivatskog aerodroma, prenijeli su crnogorski mediji.
16.08.2022. u 19:22
get url
text
Air Serbia

Kako su za srbijanski portal Nova.rs ispričali putnici koji su bili u avionu, pet minuta nakon polijetanja začuo se jak prasak.

- Bilo je nešto nalik udaru groma. Avion je gubio i mijenjao snagu, a jedna putnica je vidjela iskre ispod nogu kao i da se ispušta gorivo iz rezervoara u more - dodali su.

Avion je kružio iznad bokokotorskog zaljeva oko pola sata, a ljudi su na kopnu uočili veliku količinu dima koji je izlazio iz aviona.

Prema riječima putnika, bilo je i onih s malom djecom koja su počela plakati, a posada u prvih desetak minuta, pričaju, nije dala nikakvo objašnjenje.

- Potom su nas obavijestili da se dogodio kvar na motoru i da moramo izvršiti pripreme za slijetanje na tivatski aerodrom. Uslijedila je standardna procedura u takvoj situaciji i to je putnike dodatno uplašilo, a naročito strance - ispričali su putnici za Nova.rs.

Iz kompanije Air Srbija potvrdili su televiziji Crne Gore da je njihov avion iz Tivta za Beograda vraćen na aerodrom Tivat zbog tehničkih razloga i mjera opreza. Istaknuli su da sigurnost putnika nije bila ugrožena, prenosi Hina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.