open-navfaktor-logo
search
Najsigurniji izbor
Automobili ovih boja najmanje gube na cijeni
Ako kupujete automobil namjeravajući da ga prodate za tri godine, a želite da on zadrži vrijednost, onda je najbolje da kupite četverotočkaša žute boje.  
31.03.2022. u 09:10
get url
text

Žuta nije baš najpopularnija boja za auto, ali postoji dovoljno ljudi koji žele žutu boju, naspram broja poručenih novih žutih automobila, da učini ova vozila poželjnijima od ostalih na tržištu polovnih automobila.

Mnogi bi pomislili da je bijela najsigurniji izbor za spoljašnjost automobila, ako gledamo gubitak vrijednosti, ali podaci istraživanja govore da nije tako.

Bijela je zauzela tek deveto mjesto na listi od 13 boja, koju je sastavio portal iSeeCars na osnovu statistike koja je obuhvatila 5,6 miliona novih automobila i 700 hiljada polovnjaka kupljenih i prodatih ili zamijenjenih između 2017. i 2020. godine.

Bež je na drugom mjestu sa gubitkom vrijednosti od 22,8 posto za tri godine, a žuta je za isto vrijeme izgubila 20,4. Vrijednost bijelih vozila je opala 38 posto, dok su vozila zlatne boje prošla najgore od svih 13 boja, izgubivši čak 45,6 posto vrijednosti za tri godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.