open-navfaktor-logo
search
Povrede opasne po život
Automobil udario petogodišnjaka u Doboju, hitno prevezen u banjalučki UKC
Petogodišnjak iz Doboja zadobio je teške i po život opasne povrede u saobraćajnoj nesreći koja se jučer popodne dogodila u tom gradu. 
28.06.2021. u 10:05
get url
text

Kako je potvrđeno iz PU Doboj, nesreća se dogodila u 16.25 sati, kada je automobil "BMW", kojim je upravljao D. T. iz Doboja, udario petogodišnje dijete.

Kako su za lokalni portal Dobojski.info ispričali očevici, dijete je ispred zgrade istrčalo direktno pod točkove automobila koji je prolazio cestom.

Vozač je bio priseban i odmah je prevezao dijete na ukazivanje pomoći. 

Dijete je nakon nesreće zbrinuto u dobojskoj bolnici "Sveti apostol Luka", odakle je, sa teškim povredama opasnim po život, prebačeno u banjalučki UKC, kazali su iz dobojske policije.

- Dana 27.6.2021. godine u 18.30 sanitetskim vozilom dobojske bolnice u UKCRS-a dovezen je pacijent V.P. (2015). Pacijent je hospitalizovan u Odjeljenju intenzivne
njege pri Klinici za dječiju hirurgiju. Prema riječima dr. Dragana Rakanovića načelnika Klinike za ansteziju i intenzivno liječenje pacijent V.P. (2015) je zadobio tešku povredu glave i grudnog koša - kazali su iz te zdravstvene ustanove.

Dječaku je, kako dodaju, urađena kompletna dijagnostička obrada i uključeni terpijski protokoli, te je priključen na mehaničku ventilaciju.

- Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su krajnje neizvjesne - kazali su iz UKC-a RS-a.

Uviđaj je obavio dežurni okružni tužilac, zajdno sa policajcima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.