open-navfaktor-logo
search
Uhapšen Visočanin
Autom iznajmljenim na lažne isprave skrivio nesreću na A1, našli mu spid, oružje i municiju
Policija u Visokom privela je jučer popodne dvadesetogodišnjaka iz tog grada, koji kod sebe nije imao identifikacione dokumente, a nakon što je u mjestu Arnautovići, na naplatnom mjestu autoputa A1 skrivio saobraćajnu nesreću.
24.11.2021. u 14:32
get url
text

Identifikacijom u policiji utvrđeno je da se radi o Č. E. (2001) iz Visokog, koji je na području Kaknja iznajmio vozilo, čijem vlasniku je na uvid predočio fotokopiju pasoša Republike Hrvatske na ime D. H., a za koju policajci prilikom provjere posumnjali da je krivotvorena.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo krivotvorenje isprave 20-godišnjak je uhapšen i zadržan u Policijskoj stanici Visoko. Prilikom pretresa kod njega su policajci pronašli i oduzeli oko 50 grama spida, pet grama marihuane i digitalnu vagu.

Potom su, na osnovu naredbe Općinskog suda u Visokom u mjestu Tjesnac pretresli kuću, pomoćne objekte i vozilo osumnjičenog, te tom prilikom našli još 52 grama spida, automatsku pušku, municiju nepoznatog kalibra, te pribor za konzumiranje opojne droge.

{$galerijaFotografija}

Protiv njega će, nakon dokumentovanja, Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljeni izvještaji o počinjenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, te krivotvorenje isprave, saopćio je MUP ZDK.

Visoko, pretres, droga i oružćje, 24.11.2021.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.