open-navfaktor-logo
search
Pred duel sa BiH
Austrijanci u strahu, pribojavaju se scenarija iz Gelsenkirchena
U meču 4. kola Lige prvaka između Schalkea i Galatasaraya, gosti iz Turske imali su podršku oko 18.000 navijača, što je daleko više od broja ulaznica koji im je zvanično pripao
13.11.2018. u 11:15
get url
text
Navijači BiH u Beču

Peti međusobni duel, a četvrti takmičarski, reprezentacije Austrije i Bosne i Hercegovine odigrat će u četvrtak na bečkom stadionu "Ernst Happel".

Utakmica u austrijskoj prijestolnici za izabranike Roberta Prosinečkog bit će posljednja u grupi 3 divizije B Lige nacija, a za prvo mjesto našim najboljim fudbalerima dovoljan je i minimalan poraz uz postignut pogodak. I Austrijanci još razmišljaju o prvom mjestu. Za to su im potrebne dvije pobjede, s tim da BiH moraju savladati s najmanje dva gola razlike.

Fudbalski savez Austrije uložio je velike napore ne bi li motivisao domaće navijače da u što većem broju dođu na najveći austrijski stadion i podrže fudbalere svoje zemlje u meču protiv Zmajeva. Ipak, uprkos vemu, u ÖFB-u se pribojavaju scenarija kakav je prošle sedmice desio u Gelsenkirchenu.

Naime, u meču 4. kola Lige prvaka između Schalkea i Galatasaraya, gosti iz Turske imali su podršku oko 18.000 navijača, što je daleko više od broja ulaznica koji im je zvanično pripao. Naravno, veliki broj navijača Galate sa njemačkim pasošem regularno je kupio ulaznice, pa su u konačnici Rudari protiv sebe imali 18.000 grla, što niko nije očekivao, makar ne u toj mjeri. Ipak, Schalke je na kraju slavio sa 2:0.

FS Austrije strahuje da bi se nešto slično moglo desiti i u četvrtak, a u prilog im nikako ne ide najava BH Fanaticosa da će ovo gostovanje u Beču biti brojnije od onog posljednjeg, kada je Zmajeve na "Ernst Happelu" bodrilo više od 10.000 navijača.

N/FSBiH je zvanično dobio nešto manje od tri hiljade ulaznica, no u Austriji su svjesni da je veliki broj bh. građana koji posjeduju austrijski pasoš kupio karte za utakmicu, te se mediji u ovoj alpskoj zemlji pribojavaju scenarija u kojem bi se njihovi fudbaleri na osjećali kao gosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.