open-navfaktor-logo
search
Transfermarkt
Austrijanci skuplji od Zmajeva
Za prvo mjesto i plasman u Ligu A, Zmajevima je dovoljan i remi, ali i minimalan poraz uz postignut pogodak
14.11.2018. u 16:10
get url
text

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Beču igra duel Lige nacija protiv selekcije Austrije.

Za tim Roberta Prosinečkog ovo je posljednji meč u grupi novog takmičenja pod kišobranom UEFA-e, a za prvo mjesto i plasman u Ligu A, Zmajevima je dovoljan i remi, ali i minimalan poraz uz postignut pogodak.

Austrija je trentno bolje rangirana od bh. tima na FIFA rang-listi. Tim Franca Fode je na 24. mjestu, a Zmajevi na 32. poziciji.

Prema kladionici MOZZART Austrijanci su favoriti u Beču, iako će Zmajevi imati ogromnu podršku navijača.  Kvota ne pobjedu Austrije je 2,00. MOZZART na remi nudi koeficijent 3,40, a na trijumf bh. tima 3,90. MOZZART je ponudio još niz opklada na ovaj meč, a izdvaja se opcija "zbir golova na meču će biti najviše dva", uz koeficijent 1,69. Kompletnu ponudu pogledajte OVDJE.

Austrijska reprezentacija prema Transfermarktu vrijedi 214,50 miliona eura, a bh. tim je jeftiniji i vrijednost mu je procijenjena na 145,75 miliona eura.

Najskuplji prvotimac Austrije je član Bayerna David Alaba. Njegova tržišna vrijednost iznosi 50 miliona eura, dok je najvrijedniji bh. fudbaler Miralem Pjanić sa cijenom od 70 miliona eura.

Austrija i Bosna i Hercegovina odigrali su dosad četiri meča. Obje reprezentacije upisale su po pobjedu, dok su dva okršaja završila remijem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.