open-navfaktor-logo
search
Bjelica traži golmana
Austrijanac "kvari" dolazak još jednog Zmaja na Maksimir
Ukoliko "jedinica" Modrih i reprezentacije Hrvatske Dominik Livaković napusti Maksimir, njega bi u redovima hrvatskog prvaka trebao zamijeniti Heinz Lindner (29)
24.07.2019. u 08:49
get url
text

Iako je nekoliko hrvatskih medija proteklih dana objavilo vijest da bi prvi golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ibrahim Šehić mogao pojačati zagrebački Dinamo, čini se da od ovoga transfera neće biti ništa.

Naime, ukoliko "jedinica" Modrih i reprezentacije Hrvatske Dominik Livaković napusti Maksimir, njega bi u redovima hrvatskog prvaka trebao zamijeniti Heinz Lindner (29), prvi golman austrijske reprezentacije, pišu Sportske novosti.

Ovu informaciju ugledni hrvatski sportski list dobio je iz agencije koja zastupa austrijskog golmana čija vrijednost prema Transfermarktu trenutno iznosi 3,5 miliona eura.

Prije negoo što je stigao u Grasshopper, Linder je branio za Eintracht iz Frankfurta, a ponikao je u bečkoj Austriji, pa ga trener Nenad Bjelica ga itekako dobro poznaje. Radi se o kvalitetnom golmanu, a dva od ukupno 28 nastupa za reprezentaciju Austrije upisao je u mečevima Lige nacija protiv Zmajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.