open-navfaktor-logo
search
Pripremni duel
Australski košmar za Dream Team pred 52.000 gledalaca
Žele li izgledati ozbiljno i biti među kandidatima za medalju na Mundobasketu, Amerikanci će morati promijeniti pristup igri
24.08.2019. u 09:58
get url
text

U prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za Mundobasket košarkaška reprezentacija Australija rano jutros po centralnoevropskom vremenu savladala je Sjedinjene Američke Države sa 98:94.

Australci su tako u jubilarnom 30. međusobnom duelu dva tima stigli do prve pobjede pred više od 52.000 gledalaca na stadionu u Melbourneu, koji je posebno preuređen za ovu priliku.

Američkom Dream Teamu, koji s klupe prevodi Gregg Popovich,  ovo je bio prvi poraz nakon 78 uzastopnih pobjeda.

Patty Mills bio je najzaslužniji za pravu senzaciju, iako je riječ o prijateljskom susretu. Mills je ubacio 30 poena i tako pokazao da je Dream Team itekako ranjiv, a dobru partiju pružio je i Andrew Bogut, koji je dominirao pored visokih igrača SAD-a. 

Gregg Popovich očito ima mnogo razloga za zabrinutost nakon ovog susreta u kojem je Kemba Walker bio najefikasniji Amerikanac sa 22 poena.

Žele li izgledati ozbiljno i biti među kandidatima za medalju, Amerikanci će morati promijeniti pristup igri, jer ukoliko to ne učine, poraz od Australije mogao bi biti tek prvi u periodu koji slijedi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.