open-navfaktor-logo
search
Putovala svijetom
Australka silovana i ubijena dok je planinarila
Učiteljica iz Australije silovana je i ubijena dok je planinarila u blizini glavnog grada Gruzije, a stravične posljednje trenutke čula je njena prijateljica s kojom je u tom trenutku razgovarala putem mobitela.
03.08.2021. u 19:19
get url
text

Shanae Brooke Edwards (31) penjala se sama na planinu Mtatsminda iznad Tbiilsija kada ju je napao zasad nepoznati muškarac. Njezino beživotno tijelo pronađeno je dan kasnije.

Prijateljica iz Amerike koja je s njom razgovarala u trenutku napada čula je kako govori "Molim te pusti me" i "Skidaj ruke s mene", a onda je poziv prekinut.
Nadzorne kamere snimile su je kako izlazi iz svog stana u 15.35 sati u petak s kosom zavezanom u rep u crnoj odjeći za planinarenje i s velikom zelenom torbom na leđima.

To poslijepodne Natalia Karikh na lokalnoj Facebook grupi napisala je kako je čula ženu kako vrišti na stazi ispod Mtatsminda Parka oko sat vremena nakon što je Edwards napustila dom.

Drugi su im rekli da bi to što su vidjele trebali prijaviti policiji, a nekoliko je prethodno prijavilo pojedinačne slučajeve zlostavljanja od strane jednog ili više muškaraca na istom području.

Članovi grupe pomogli su organizirati potragu za Edwards, ali njen telefon odveo ih je do Mtatsminda Parka i ni korak dalje.

Njeno tijelo pronašli su malo dalje, a u potragu je bila uključena policija, kao i policijski psi, volonteri i njeni prijatelji.

Shanae Brooke predavala je engleski jezik u toj bivšoj sovjetskoj državi posljednje dvije godine, a od 2016. otkako je napustila Melbourne, putovala je svijetom.

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je istragu o ubistvu, a ministar Vakhtang Gomelauri kazao je kako sumnja da je ubica Gruzijac, iako još niko nije priveden.

- Ministarstvo i policija daju sve od sebe da nađu ubicu. Imamo neke informacije iako o njima ne mogu odgovoriti zbog istrage koja je u toku - kazao je Gomelauri.

Edwards je u četvrtak na Instagramu objavila svoju fotografiju s planine s opisom "sreća".

U Melbourneu je volontirala s beskućnicima i bila je strastvena ljubiteljica životinja, a njeni prijatelji opisuju je kao dragu osobu i avanturisticu te na njezinom profilu na Facebooku dijele zajedničke fotografije s putovanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.