open-navfaktor-logo
search
Imao je mnogo sreće
Australac preživio napad reptila: Glava mu je bila u čeljustima krokodila
Sjeverno od Queenslanda je Australac je doživio povrede glave, lica, ramena i ruku nakon što ga je na plivanju napao krokodil.
28.01.2021. u 17:19
get url
text

Ovaj 44-godišnjak ipak je nakako uspio doplivati do obale i zatražiti pomoć, a prvi je na mjesto događaja stigao Paul Sweeney iz hitne pmoći.

Povrijeđeni muškarac je odmah prebačen u bolnicu, a Sweeney je otkrio da je na osnovu povreda bilo vidljivo da se glava povrijeđenog nalazila u čeljustima krokodila.

- Čovjek je bio svjestan ali uspaničen. Srećom povrede nisu bile tako ozbilje - kazao je Sweeney za News.au.com, te dodao:

- Imao je ubodne rane na skalpu, odnosno na desnoj strani glave. Ispričao nam je da je plivao i da je odjednom osjetio udar i zahvat na vrhu njegove glave, shvatio je da se radi o krokodilu. Stavio je ruke u njegove čeljusti kako bi oslobodio glavu, a one su zahvatile njegov lijevi kažiprst dok je to radio.

Sweeney je rekao da je muškarac polako krenuo da pliva nazad do obale da bi pozvao pomoć, ali je bio u strahu od novog napada krokodila.

- Bio je u strahu da će ga životinja ponovo napasti. On je veoma sretan čovek, moglo je da bude mnogo gore - dodao je bolničar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.