open-navfaktor-logo
search
Ozbiljan problem
Atletico Madrid pred Ligu prvaka ima dva igrača pozitivna na COVID-19
Atletico Madrid će u četvrtak odigrati utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv Leipziga, međutim u klubu se pojavio ozbiljan problem. 
09.08.2020. u 21:52
get url
text

U posljednjem setu testova na COVID-19, pronađena su dva pozitivna testa. Riječ je o igračima prvog tima koji nisu identificirani javnosti. Nakon što su testovi proizašli pozitivne rezultate iz kluba su odmah kontaktirali Španski fudbalski savez te UEFA-u nakon čega su dobili i detaljne upute što i kako dalje. 

S obzirom na to da je do utakmice s njemačkom ekipom dovoljno vremena, svi igrači kao i osoblje koje će putovati u Lisabon gdje će se igrati završnica Lige prvaka bit će svakodnevno testirani sve do odlaska na put. Dva igrača koja su pozitivna ostali su u samoizolaciji.

- Najnoviji rezultati testiranja na koronavirus pokazali su dva pozitivna rezultata. Igrači su u samoizolaciji u svojim kućama. Odmah nakon saznanja o rezultatima testiranja, obavijestili smo nadležne organe koji su nam predali upute kako se dalje ponašati -  stoji u izjavi Atletica.

Prema COVID-protokolu UEFA-e, u slučaju testiranja, ako je više od jednog igrača ili zvaničnika pozitivno na koronavirus, meč će se odigrati prema planu ukoliko nadležni ne odluče da cijeli tim ide u karantin. Ako ima 13 registrovanih igrača sa A liste, uključujući bar jednog golmana, onda meč mora da se igra. Ako ima manje od 13 igrača registrovanih na A listi, ili ako nema golmana, UEFA može da dozvoli promjenu termina meča u skladu sa rokovima koji će biti određeni, ako država može da osigura nove testove kojima će se podvrgnuti dovoljan broj igrača.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.