U posljednjem setu testova na COVID-19, pronađena su dva pozitivna testa. Riječ je o igračima prvog tima koji nisu identificirani javnosti. Nakon što su testovi proizašli pozitivne rezultate iz kluba su odmah kontaktirali Španski fudbalski savez te UEFA-u nakon čega su dobili i detaljne upute što i kako dalje. 

S obzirom na to da je do utakmice s njemačkom ekipom dovoljno vremena, svi igrači kao i osoblje koje će putovati u Lisabon gdje će se igrati završnica Lige prvaka bit će svakodnevno testirani sve do odlaska na put. Dva igrača koja su pozitivna ostali su u samoizolaciji.

- Najnoviji rezultati testiranja na koronavirus pokazali su dva pozitivna rezultata. Igrači su u samoizolaciji u svojim kućama. Odmah nakon saznanja o rezultatima testiranja, obavijestili smo nadležne organe koji su nam predali upute kako se dalje ponašati -  stoji u izjavi Atletica.

Prema COVID-protokolu UEFA-e, u slučaju testiranja, ako je više od jednog igrača ili zvaničnika pozitivno na koronavirus, meč će se odigrati prema planu ukoliko nadležni ne odluče da cijeli tim ide u karantin. Ako ima 13 registrovanih igrača sa A liste, uključujući bar jednog golmana, onda meč mora da se igra. Ako ima manje od 13 igrača registrovanih na A listi, ili ako nema golmana, UEFA može da dozvoli promjenu termina meča u skladu sa rokovima koji će biti određeni, ako država može da osigura nove testove kojima će se podvrgnuti dovoljan broj igrača.