open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Atletico i Chelsea u Bukureštu, Bayern u Rimu
Večerašnjim mečevima nastavlja se takmičenje u osmini finala Lige prvaka.
23.02.2021. u 08:33
get url
text

Fudbalerima Bayerna prepreka na putu ka odbrani naslova bit će Lazio.

Bavarci gostuju u Rimu, gdje igraju prvi duel s Nebeskoplavim. Bayern u italijansku prijestolnicu dolazi bez Mullera i Pavarda, fudbalera pozitivnih na koronavirus, a van stroja zbog povrede su Costa, Gnabry, Kouassi, Tillman, Tolisso.

Njemački predstavnik u Italiju stiže nakon poraza kod Frankfurta u Bundesligi minulog vikenda, a kolo ranije Bayern je na domaćem travnjaku remizirao sa slabašnom Arminijom.

Lazio se može pohvaliti dobrom formom, posebno na domaćem terenu, gdje je slavio u sedam posljednjih mečeva.

Ipak, Bayern je svakako favorit u Rimu.

U drugoj utakmici Atletico Madrid je "domaćin" Chelseaju u Bukureštu. Engleskim klubovima otežano je putovanje i zabranjen ulazak u brojne zemlje, među kojima je i Španija, zbog zbog širenja britanskog soja koronavirusa pa je UEFA zajedno s Atleticom bila primorana ogranizirati ovu utakmicu u nekoj drugoj državi.

Atletico igra dobro ove sezone, lider je u Španiji, ispred Reala i Barcelone, dok je Chelsea nakon četiri vezane pobjede u svim takmičenjima u prošlom kolu Premiershipa zaustavljen kod Southamptona (1:1).

Španski i engleski predstavnik igrali su šest utakmica u Ligi prvaka. Dva puta je slavio Chelsea, tri meča su završena remijem, a jednu pobjedu uknjižio je Atletico.

Oba večerašnja igraju se od 21 sati.

Podsjećamo da je u prvim mečevima osmine finala Lige prvaka PSG pobijedio Barcu na Nou Campu sa 4:1, dok je Liverpool trijumfovao protiv Leipziga 2:0. Porto je na domaćem travnjaku savladao Juve 2:1, a Borussija Dortmund je nadigrala Sevillu u Andaluziji sa 3:2.

U srijedu igraju Atalanta - Real Madrid i B. Monchengladbach - Manchester City.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.