open-navfaktor-logo
search
Poželio sreću
Atina: Na trening Zmajeva "ušetao" i prekriženi bh. reprezentativac
Prije nego li su zaštitari zamolili novinare da napuste stadion, na travnjak ”Spyros Louisa” ušetao je Ognjen Vranješ
14.10.2019. u 20:04
get url
text

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine obavili su večeras posljednji trening na Olimpijskom stadionu ”Spyros Louis” u Atini pred sutrašnju utakmicu s Grčkom, javlja Anadolija.

Trenirali su svi koji su stigli u Atinu, izuzev povrijeđenog Tonija Šunjića, na kojeg selektor Robert Prosinečki definitivno neće moći računati u duelu s Helenima. Zoran Kvržić i Edin Višća, koji su proteklih dana, također, imali problema s povredama, radili su sa saigračima iz nacionalnog tima.

Trening je standardno za predstavnike medija otvoren bio prvih 15 minuta, poslije čega su Zmajevi pokušali uigrati određene taktičke varijante za susret u kojem će isključivo morati ići na pobjedu kako bi ostali u trci za plasman na naredno Evropsko prvenstvo.

Prije nego li su zaštitari zamolili novinare da napuste stadion, na travnjak ”Spyros Louisa” ušetao je Ognjen Vranješ, fudbaler AEK-a kojeg je Prosinečki prije nekoliko mjeseci odstranio iz reprezentacije BiH zbog neprimjerenog ponašanja, sukoba s navijačima, odnosno tetovaže s likom ratnog zločinca iz Drugog svjetskog rata četničkog vojvode Momčila Đujića. Vranješ se pozdravio sa saigračima, članovima stručnog štaba i čelnicima Fudbalskog saveza BiH (N/FSBiH) te im poželio sreću u duelu s Grcima.

{$galerijaFotografija}

Utakmica osmog kola grupe J kvalifikacija za EURO 2020 Grčka-BiH igra se sutra, 15. oktobra, na Olimpijskom stadionu Sryros Louis u Atini s početkom u 21.45 sati po lokalnom, odnosno 20.45 po srednjoevropskom vremenu.

Osim susreta u Atini, u grupi J sutra se sastaju Helsinkiju od 18 sati Finska - Armenija te od 20.45 u Vaduzu Lihtenštajn - Italija.

Poslije sedam odigranih kola, Italija, koja je već osigurala plasmana na narednom Evropskom prvenstvu, prva je u grupi ”J” s maksimalnim 21 bodom. Slijede Finska 12, Armenija i BiH po 10, Grčka pet, te Lihtenštajn s dva osvojena boda.

Trening Zmajeva u Atini
1 od 18
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.