open-navfaktor-logo
search
Službeno
Atalanta će utakmice Lige prvaka igrati na San Siru
Uprkos tome što su u početku bili neodlučni, “rossoneri“ su u saglasnosti sa Interom i Gradskim vijećem Milana dopustili Atalanti da koristi stadion za evropske utakmice
12.07.2019. u 09:25
get url
text

Fudbalski klub Atalanta iz Begrama ove sezone će po prvi put u historiji igrati u Ligi prvaka, a domaćin će biti na milanskom stadionu San Siro, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ova informacija je potvrđena nakon što je AC Milan dao dozvolu, a nakon što je Atalanta uputila molbu da bude domaćin na San Siru, jer se njen stadion u Bergamu renovira kako bi zadovoljio standarde Evropske fudbalske federacije (UEFA).

Uprkos tome što su u početku bili neodlučni, Rossoneri su u saglasnosti sa Interom i Gradskim vijećem Milana dopustili Atalanti da koristi stadion za evropske utakmice.

- Možemo potvrditi da prihvatamo Atalantin zahtjev da igra domaće utakmice Lige prvaka na San Siru. Naša odluka je u skladu sa pozitivnim mišljenjem gradonačelnika Milana Giuseppea Sale i nakon što smo shvatili snažnu želju kluba Bergamo. Vjerujemo da je ova odluka korisna ne samo za Atalantu, već i za cijeli italijanski fudbal jer je inspirisana važnim vrijednostima kao što su osjećaj gostoprimstva, poštovanja i fair-playa - kazali su iz Milana za novinsku agenciju ANSA.

Tako će Atalanta u historijskom nastuput u Ligi prvaka biti domaćin u Milanu, koji je od Bergama udaljen svega šezdesetak kilometara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.