open-navfaktor-logo
search
Defanzivac Zmajeva
Atalanta angažovala dva stopera, je li propao dolazak Ahmedhodžića?
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić dugo vremena se povezivao sa Atalantom, a zbog mladog stopera u četvrtak je u Malmo stigao i sportski direktor tima iz Bergama Giovanni Sartori.
06.08.2021. u 20:14
get url
text

VEZANI TEKST - Ahmedhodžić sve bliži transferu u Italiju, potencijalni kupac sutra stiže u Malmo

Ipak, nakon što je danas na posudbu u redove Atalante stigao turski reprezentativac Merih Demiral, a nešto ranije je stigao Matteo Lovato.

Ova dvojica fudbalera trebala bi nadomjestiti Cristiana Rome, fudbalera kojeg je tim iz Bergama prethodno otkupio od Juventusa za 16 miliona eura potom prodao Tottenhamu za 50 miliona eura.

Da li dolasci Lovata i Demirala znače da je Atalanta nije uspjela sa Malmom dogovoriti transfer Ahmedhodžića saznat ćemo u narednim danima jer prijelazni rok u Švedskoj završava 11. augusta.

Inače, Malmo je prema određenim informacijama iz švedskih medija za bh. defanzivca tražio 10 miliona eura, dok je Atalanta, navodno, nudila osam. Očito je razlika od dva miliona u ovom trenutku bila prevelika za švedskog prvaka da bi pristao na prodaju igrača za kojeg su ranije interes pokazali Chelsea, Milan, Napoli i Ajax.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.