open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Astana u grupnoj fazi, Aničić promašio penal
U "fudbalskoj lutriji" fudbaleri Astane su promašili dva jedanaesterca, među njima i Aničić, ali Kiprani su uspjeli promašiti čak četiri
30.08.2018. u 19:51
get url
text
Marin Aničić u dresu Astane

Fudbaleri kazahstanskog prvaka Astane plasirali su se u grupnu fazu Evropske lige nakon što su u revanšu play-offa, poslije boljeg izvođenja penala, savladali kiparski APOEL.

Kazahstanci, čiji dres novi povremeni bh. reprezentativac Marin Aničić, poveli su golom Pedra Henriqueza u 16. minuti. Ovaj gol Astani je bio dovoljan tek da anulira prednost Kiprana iz prvog meča, a nakon što u preostalom dijelu utakmice nije bilo golova, susret je otišao u produžetke.

Ni u dodatnih pola sata igre mreže se nisu tresle, pa su o učesniku grupne faze Evropske lige odlučili penali.

U "fudbalskoj lutriji" fudbaleri Astane su promašili dva jedanaesterca, među njima i Aničić, ali Kiprani su uspjeli promašiti čak četiri, pa će Kazahstanci ove sezone igrati grupnu fazu Evropske lige.

U preostalim mečevima koji su okončani Rangers je odigrao 1:1 na gostovanju kod Ufe, što mu je bilo dovoljno poslije pobjede od 2:1 iz prvog meča, dok je AEK Larnaca s 3:0 porazila Trenčin našeg Hamze Čatakovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.