open-navfaktor-logo
search
Reakcije
Asocijacija mladih SDA: Pozivamo sve nivoe vlasti da misle na mlade prilikom donošenja budžeta
Imajući u vidu da je na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini trenutno aktuelno pripremanje i usvajanje budžeta za 2021. godinu, Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije koristi priliku da naglasi kako je neophodno da svi skupa u Bosni i Hercegovini zajednički rade na popravljanju položaja mladih ljudi i njihovom zadržavanju u Bosni i Hercegovini.
18.12.2020. u 20:58
get url
text

Stoga, pozivamo sve nivoe vlasti u Bosni i Heregovini da prilikom planiranja i usvajanja budžeta za 2021. godinu, planiraju sredstva za zapošljavanje i samozapošljavanje mladih, podršku stambenom zbrinjavanju, podršku natalitetu, podršku vještačkoj oplodnji i sličnim mjerama koje mladima omogućavaju svjetliju budućnost u svojoj domovini.

Također, pozivamo sve institucije svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini da pokažu dodatnu inicijativu i energiju u provođenju zakona o mladima te da ispune svoje zakonske obaveze prema mladima u skladu sa pozitivnim zakonodavstvom u Bosni i Hercegovini.

Asocijacija mladih SDA se kroz svoju Izbornu platformu za lokalne izbore 2020. godine obavezala da će kroz izabrane mlade vijećnike i načelnike raditi na poboljšanju položaja mladih u bosanskohercegovačkom društvu te ćemo na tom putu istrajati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.