open-navfaktor-logo
search
Zašto je produžen rok
Asfaltiranje ulice Skenderija završit će se 30. novembra
U toku izvođenja radova predstavnici Akademije scenskih umjetnosti su se obratili sa zahtjevom za izgradnju uvjetovanog cjevovoda kanalizacione mreže u dužini od oko 130 metara i zbog toga završetak radova kasni, kažu iz Općine Centar
16.11.2018. u 08:15
get url
text
skenderija ulica

Građevinska firma Grakop iz Kiseljaka 8. oktobra počela je sa rekonstrukcijom dijelova saobraćajnice u sarajevskoj općini Centar u ulicama Skenderija i Hamdije Kreševljakovića.

- Prema projektnom rješenju radovi bi se trebali završiti za 30 dana, ali zbog velikog prometa kroz ove dvije ulice taj rok ćemo skratiti na 20 dana – kazao je Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar. 

Prošlo je i 30 dana, a asfaltiranje u ulicama Skenderija i Hamdije Kreševljakovića, nije završeno, a saobraćajne gužve su neizdržive.

Zašto se kasni i kada će konačno ovaj posao biti završen, pitali smo direktora Grakopa Senada Sejdića koji nam je odgovorio:

- Ko vam je rekao da je posao trebao biti završen, neka vam i objasni zašto nije - a zatim nam je spustio slušalicu.

Iz Općine Centar dobili smo odgovor da je firma Grakop u predviđenom roku, odnosno prije 20 dana, pripremila saobraćajnicu za asfaltiranje, ali pojavio se drugi problem.

- U toku izvođenja radova predstavnici Akademije scenskih umjetnosti su se obratili sa zahtjevom za izgradnju uvjetovanog cjevovoda kanalizacione mreže u dužini od oko 130 metara, kako bi se novi objekat ove institucije kulture mogao priključiti na separatnu kanalizacionu mrežu.

S obzirom na to da se radi o centru grada i na frekvenciju javnog saobraćaja resorno kantonalno ministarstvo je odobrilo izvođenje navedenih radova u terminu od 23.30 do 5.30 sati, odnosno samo u noćnim satima.

Iz tog razloga i teških uvjeta rada, radovi na potpunoj rekonstrukciji ove dionice su morali biti prolongirani do 30. novembra.

Radi ubrzanja realizacije poslova načelnik Nedžad Ajnadžić od Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo traži da izda dozvolu o potpunoj, cjelodnevnoj obustavi saobraćaja u trajanju od šest dana u kontinuitetu, kako bi izvođač radova firma Unigradnja, uz nadzor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, intenzivnim danonoćnim radom ovaj projekat realizirao prije većih zimskih padavina.

U skladu sa građevinskim normama do kraja novembra će se izvršiti polaganje asfaltne podloge kako bi se omogućio nesmetan saobraćaj, a završni sloj će biti urađen početkom sljedeće građevinske sezone – navodi se u odgovoru Općine Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.