open-navfaktor-logo
search
Tim menadžer Schalkea
Asamoah nije štedio Kolašinca i saigrače: Posljednji smo s 13 poena, a neko kaže "dao sam sve"
Poslije 30 godina Schalke seli u niži rang čemu je u konačnici kumovao poraz od Arminie Bielefeld u meču 30. kola, no svima je i ranije bilo jasno da je takav scenarij neizbježan nakon katastrofalnih partija tima iz Gelsenkirchena u ovoj sezoni.
21.04.2021. u 13:52
get url
text

Samo 13 bodova Rudari su osvoji u dosadašnjem dijelu prvenstva, a razočaranje ispadanjem u 2. Bundesligi nije mogao sakriti ni tim menadžer Schalkea Gerald Asamoah.

- Više od 20 godina sam u ovom klubu i znal smo šta nam se spreman, no kada se sve to i desi, onda je to prilično brutalno - kazao je Asamoah za Sky.

Sezona koja je pri kraju bila je itekako turbulentna za Schalke, od loših partija, loših odluka i do loših trenerskih rješenja, a očito da Asamoah nije zadovoljan načinom na koji su igrali Kolašinac i njegovi saigrači.

- Sve smo razočarali i to se mora upitati svaki član tima. Kada si posljednji sa 13 poena, a neko kaže "dao sam sve" onda čovjek ne zna šta bi uradio sa takvom osobom - rekao je fudbaler koji je dres Schalkea nosio u dva navrata, u periodu od 1999. do 2011. godine, a potom i od 2013. do 2015.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.