Trumpovo upozorenje

Asadsov napad na Idlib bio bi potencijalna ljudska tragedija

Objavljeno: 04.09.2018. u 11:13

Američki predsjednik Donald Trump upozorio je sirijskog lidera Bašara Assada da ne napada pokrajinu Idlib, jedno od posljednjih utočišta pobunjenika

Stotine hiljada osoba moglo bi biti ubijeno

Trump je također savjetovao sirijske saveznike, Rusiju i Iran, da ne sudjeluju u "potencijalnoj ljudskoj tragediji".

Izrazio je zabrinutost da bi stotine hiljada života moglo biti ugroženo u operaciji sirijske vojske u "uklanjanju" militanata iz Idliba.

- Predsjednik Assad ne bi trebao nepromišljeno napadati pokrajinu Idlib. Rusi i Iranci će napraviti veliku humanitarnu grešku ukoliko budu učestvovali u ovoj potencijalnoj ljudskoj tragediji. Stotine hiljada osoba moglo bi biti ubijeno. Nemojte to dozvoliti - napisao je američki predsjednik na svom Twitter profilu.  

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov poručio je da Rusija, Turska i Iran rade na odvajanju oružane opozicije i terorista u tom području kako bi svaka potencijalna vojna operacija spasila civilne žrtve, prenosi RT.

Predsjednici Turske, Irana i Rusije sastat će se 7. septembra u Teheranu, gdje će razgovarati o vojnoj operaciji u Idlibu.

 

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije