open-navfaktor-logo
search
Posao u domovini
AS Holding pokreće projekat perspektiva za mlade u BiH
Kako bi ohrabrili mlade ljude da ostaju u svojoj domovini i spriječili odliv radno sposobne populacije, jedna od najvećih prehrambenih bh. grupacija AS Holding, pokreće projekat usmjeren na Z i Alpha generacije pod nazivom AS-perspektiva za mlade u BiH.
15.03.2023. u 15:37
get url
text
AS Holding

Cilj ovog velikog projekta jeste potaknuti mlade ljude na razvoj, kroz struktuirane pripravničke koncepte i snažno stručno mentorstvo, te im na taj način ponuditi perspektivnu klimu za njihov budući posao i ostanak u BiH.

- Želimo utjecati na zaustavljanje trenda odlazaka iz naše države tako što ćemo mladim kolegama, kroz naš program pokazati kako postoji potreba, želja i volja da im se posvetimo kroz kvalitetan proces zapošljavanja pripravnika. Sa ekspertnim mentorima, kroz ovakve inicijative, želimo biti poticajno radno okruženje i mjesto na kojem se mladi mogu profesionalno orijentirati, upoznati industrije u kojima djelujemo i specijalistički se razvijati – istakla je Emira Duratbegović, Potpredsjednica za ljudske resurse AS Holdinga.

AS Holding je odnedavno i korporativni partner STAR platforme koja je nastala na osnovu 20-godišnje prakse MUNJA Inkubatora društvenih inovacija i info platforme Hocu.ba, koji je među vodećim organizacijama za osnaživanje mladih u BiH.

- Naše partnerstvo sa STAR platformom u ulozi mosta je veoma značajno, jer ćemo tako povezati mlade talente sa najpoznatijim bh. kompanijama unutar naše grupacije i pružiti nove mogućnosti za njihovu tranziciju na tržište rada. Kroz ovu platformu ističemo važnost ulaganja u mlade na tržištu rada, posebno u segmentu profesionalne orijentacije. Kroz psihološko testiranje, važno za proces selekcije koji kandidati prolaze prilikom konkurisanja za određenu poziciju, i upoznavanje sa različitim područjima rada, pomoći ćemo im da sami uvide šta im to najbolje odgovara, čime da se bave, u skladu sa osobinama ličnosti i profesionalnim interesima – navodi Emira Duratbegović.

Kroz navedene projekte, AS Holding će svim zainteresovanim mladim ljudima koji, svojim znanjem i radom, žele doprinjeti društvu i državi, osigurati izuzetno vrijedno pripravničko iskustvo i karijerno ih usmjeriti na tržištu rada, dodatno razviti njihove vještine i uvezati ih sa domaćim kompanijama.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.