open-navfaktor-logo
search
Trener Arsenala
Arteta o izostavljanju Ozila iz rostera: Savjest mi je mirna
Šef stručnog štaba Arsenala Mikel Arteta izjavio je da samostalno preuzima odgovornost za odluku o neuvrštavanju fudbalera Mesuta Ozila u sastav londonskog tima za evropska takmičenja i englesku Premier ligu, javlja Anadolu Agency (AA).
22.10.2020. u 16:13
get url
text

Topnici večeras igraju meč Evropske lige protiv bečkog Rapida, a Arteta je na press konferenciji komentirao i izostavljanje iz rostera za ostatak sezone bivšeg njemačkog reprezentativca turskih korijena Ozila.

- Iskreno, samostalno preuzimam kompletnu odgovornost. Neke igrače sam morao izostaviti iz rostera i Ozil je jedan od njih. To je u potpunosti moja odluka i bit ću odgovoran za sve poraze ako ih bude zbog toga. Nekada su tako teške odluke neophodne da biste dobili najbolji tim u datom momentu - kazao je Arteta.

On je kategorički demantirao pisanje britanskih medija o navodnom Ozilovom izostavljanju iz rostera zato što su samo njega zaobišle neke finansijski rezovi u jeku pandemije COVID-19.

Na upit da komentira Olizovu izjavu o velikom razočaranju zbog izostavljanja iz ekipe za ostatak sezone, Arteta je kazao da svako ima pravo kazati šta misli.

- Lično mislim da je to samo jedna odluka koja je vezana isključivo za fudbal i u tom kontekstu mi je savjest mirna jer sam i s Ozilom otvoreno razgovarao. Bili smo u kontaktu i bili smo svjesni uzajamnih očekivanja. Imao je priliku da se pokaže, baš kao i drugi - kazao je Arteta.

Sa sedmičnom plaćom od 350.000 funti, Ozil je najplaćeniji fudbaler Arsenala. Iako je bio jedan od najstandardnijih Artetinih igrača, Ozil je posljednju utakmicu za Arsenal igrao u martu ove godine.

Ozilov ugovor s Arsenalom ističe na kraju ove sezone, a 32-godišnji veznjak je u dresu londonskog tima odigrao 254 utakmice i postigao 44 gola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.