Advokat Senad Kreho, branitelj treće i petooptuženog Hasana Šepe i njegovog sina Jasmina Šepe, potvrdio je Faktoru da su izrečene osuđujuće presude. 

- Mogu potvrditi što se tiče mojih klijenata da su osuđeni. Hasan Šepo i Jasmin Šepo dobili su 10 i sedam godina - kazao je Kreho. 

Prvooptuženi Edin Arslanagić osuđen je na 12 godina zatvora.  

Šefik Handžić je osuđen na 10 godina zatvora.

Presudom se nalaže i osuzimanje nezakonito stečene imovinske koristi osuđenima. 

Advokat Kreho je najavio žalbe kada je u pitanju presuda za oca i sina Šepo. 

Optužnica u ovom slučaju uz Edina Arslanagića, bivšeg generalnog direktora Bosnalijeka, teretila je i Šefika Handžića, Hasana Šepu, Aidu Selvić i Jasmina Šepu za inkriminacije koje su, prema tužbenim navodima, počinili kao uposlenici farmaceutske kompanije Bosnalijek d.d. Sarajevo, te firmi Brštanica d.o.o. Sarajevo i Carpe Diem Sarajevo.

Akteri slučaja su se teretili za organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja i ovlaštenja, pranjem novca, poreznom utajom i krivotvorenjem službenih isprava, te sklapanjem štetnih ugovora, a u vezi s poslovnim aranžmanima kompanije Bosnalijek i spomenutih firmi.

Suđenje Arslanagiću i drugima, koje se odnosi na inkriminacije iz perioda 2005-2012. godina, počelo je polovinom oktobra 2016. godine, a na temelju optužnice od 24. decembra 2015. koja je izmijenjena u junu 2020. godine.