open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Arsenal startao uvjerljivom pobjedom, Begović nemoćan protiv Seville
Defanzivac našeg nacionalnog tima odigrao je cijeli meč, a 15 minuta prije kraja zaradio je javnu opomenu zbog zadržavanja igre
19.09.2019. u 20:49
get url
text

Fudbaleri Arsenala, prošlosezonski finalisti Evropske lige, novu sezonu drugog po snazi klupskog takmičenja na Starom kontinentu otvorili su pobjedom u gostima kod Eintrachta iz Frankfurta kojeg su savladali s 3:0.

Do vodstva Topnici našeg Seada Kolašinca, koji se našao u početnom sastavu, stigli su zahvaljujući golu Josepha Willocka u 38. minuti.

Pet minuta prije kraja susreta mladi Saka je sjajnim golom riješio pitanje pobjednika i pogodio za 0:2, da bi isti igrač tri minute kasnije asistirao Aubameyangu za konačnih 0:3.

Defanzivac našeg nacionalnog tima odigrao je cijeli meč, a 15 minuta prije kraja zaradio je javnu opomenu zbog zadržavanja igre, da bi ga pet minuta kasnije na terenu zamijenio Ainsley Maitland-Niles. 

Arsenal je ovom pobjedom prekinuo domaći niz Eintrachta od 15 uzastopnih mečeva u Evropskoj ligi bez poraza.

Minimalnom pobjedom u grupi F startovao je Standard Liege. Belgijski tim za koji nastupa Gojko Cimirot na domaćem terenu je s 2:0 savladao ekipu portugalskog Guimaraesa.

Najuvjerljiviju pobjedu u susretima koji su počeli u terminu od 18.55 sati zabilježio je Basel koji je na St. Jakob-Parku s visokih 5:0 porazio ruski Krasnodar, dok je najviše golova palo u duelu između APOEL-a i Dudelangea, u kojem su Luksemburžani slavili s 4:3, nakon što su gosti prethodno vodili s 2:0.

Lazio je poražen u gostima kod Cluja s 2:1 i to nakon što je rumunski tim uspio kreirati preokret. Bivši reprezentativac BiH Senad Lulić zaigrao je od 80. minute kada je zamijenio Jonyja, asistenta za jedini pogodak Rimljana večeras.

Asmir Begović bio je nemoćan u evropskom debiju za Qarabag koji je večeras poražen od Seville na domaćem terenu s 3:0.

Evropska liga, 1. kolo:
APOEL - Dudelange 3:4
Basel - Krasnodar 5:0
CFR Cluj - Lazio 2:1
Dynamo Kiev - Malmo FF 1:0
Eintracht Frankfurt - Arsenal 0:2
FC Kopenhagen - Lugano 1:0
Getafe - Trabzonspor 1:0
LASK Linz - Rosenborg 1:0
PSV - Sporting 3:2
Qarabag - Sevilla 0:3
Rennes - Celtic 1:1
Standard Liege - Guimaraes 2:0

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.