open-navfaktor-logo
search
Zmaj u finalu
Arsenal i u revanšu bolji od Valencije, Kolašinac u borbi za trofej Evropske lige
Arsenal će igrati u finalu Evropske lige za ovu sezonu nakon što je u revanšu savladao Valenciju s 4:2
09.05.2019. u 22:50
get url
text

Fudbaleri Arsenala prvi su finalisti Evropske lige za ovu sezonu nakon što su u revanšu polufinala savladali Valenciju u gostima s 4:2.

Utakmica na Mestalli dobro je počela za Valenciju koja je već u 11. minuti utakmice pogotkom Gameira stigla do vodstva. Stečenu prednost domaći fudbaleri uspjeli su zadržati tek šest minuta, a anulirao ju je Aubameyang poslije asistencije Lacazzettea.

Rezultatom 1:1 otišlo se na pauzu, da bi poslije samo pet minuta igre u drugom dijelu Topnici našeg Seada Kolašinca došli do totalnog preokreta. Aubameyang se izborio za jednu loptu, potom uposlio Torreiru koji je proigrao Lacazettea, a Francuz pogodio za 1:2.

Za novi egal na utakmici pobrinuo se Kevin Gameiro svojim drugim golom večeras. I za pogodak za 2:2 u 58. minuti asistirao mu je Rodrigo, baš kao i kod prvog gola.

Na 2:3 povisio je Aubameyang i tako osigurao Topnicima pobjedu za plasman u ovogodišnje finale Evropske lige, a isti igrač je sjajnu partiju krunisao pogotkom za konačnih 2:4.

Ono što nije dobro, pogotovo za fudbalsku reprezentaciju BiH, njenog selektora i navijače, jeste činjenica da je Sead Kolašinac travnjak Mestalle napustio u 71. minuti zbog povrede. Zmaj je šepajući na jednu nogu napustio teren, a zamijenio ga je Mustafi.

Arsenal će u finalu koje se igra 29. maja na Olimpijskom stadiou u Bakuu igrati protiv pobjednika meča Chelsea - Eintracht, u kojem će se igrati produžeci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.