open-navfaktor-logo
search
NOVA ULOGA
Arsenal dovodi lijevog beka i Kolašinca "seli" u vezni red?
Već u januaru Filipe Luis bi mogao voditi novu borbu s upravom Atletico Madrida, jer ga u londonski tim želi dovesti trener Unai Emery
05.09.2018. u 15:20
get url
text

Filipe Luis, defanzivac Atletico Madrida, otkrio je da je ovog ljeta želio preći u PSG, ali ga madridski klub nije pustio.

Ali, ne samo to, on je optužio Atletico da je lažima pokušao iskriviti njegovu sliku među navijačima kluba.

- Postojala je šansa da odem u PSG. Razgovarao sam s Atleticom i tražio da me puste, baš kao što su pustili i Gabija nedavno. Klub je rekao da to nije ista situacija, iako nam je obojici u isto vrijeme isticao ugovor - rekao je Filipe Luis za Globesport, dodavši:

- U mom slučaju je razlika bila u tome što se brzo zatvarao prijelazni rok i bilo bi im teško pronaći zamjenu. Prihvatio sam kada su mi rekli da me ne žele prodati i kada su postavili cijenu koju niko neće platiti. Rekli su da sam želio isforsirati odlazak, ali to je laž. S Atleticom imam historiju, povrijedilo me to. Željeli su pokvariti moju sliku.

PSG je na kraju na poziciju lijevog beka doveo Juana Bernata, a Filipe Luis je ostao u Madridu. Međutim, već u januaru bi mogao voditi novu borbu s upravom, jer ga u Arsenal želi dovesti Unai Emery, piše Goal.

Arsenal na poziciji lijevog beka ima Seada Kolašinca i Nacha Monreala, ali obojica mogu igrati više u veznom redu, dok bi defenzivne zadatke prema njegovoj viziji odrađivao Luis.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.