Također, kaže da bi se do narednih izbora mogao izmijeniti taj dio izbornog zakonodavstva, a predlaže da bi najbolja opcija bila da birački odbor čine državni službenici, osobe iz obrazovnih institucija i slično tome.

- Razgovarali smo u općinskoj komisiji i sa supervizorima. Ima nekih problema koji su uočeni i na prethodnim izborima. To je odustajanje članova biračkih odbora, koji su predloženi od političkih subjekata. Iz godine u godinu mi na to ukazujemo, birački odbori su najslabija tačka. Tu treba izmijeniti zakon - kaže Arnautović.

Odustajanje članova biračkih odbora, kao dodatni problem Općinskoj izbornoj komisiji, naglasila je predsjednica Općinske izborne komisije Nevzeta Mulalić. Danas, u izbornom danu, odustalo je njih šest, a jučer više od deset, kazala je Feni Mulalić.

VEZANI TEKST - Izbori za načelnika Općine Stari Grad: Glasali kandidati Selimbegović i Čengić, odziv do 11 sati 9,74 posto

- Taj problem se rješava u hodu imenovanjem članova čija imena su na rezervnoj listi - rekla je također predsjednica Općinske izborne komisije.

Prijevremeni izbori za načelnika Općine Stari Grad u Sarajevu održavaju se nakon što je dosadašnji načelnik Ibrahim Hadžibajrić uhapšen, ove godine u maju, zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela. Kandidati za novog načelnika su Irfan Čengić iz Socijaldemokratske partije BiH i Dženan Selimbegović iz Stranke demokratske akcije. Čengić je danas glasao na njegovom biračkom mjestu u Osnovnoj školi 'Vrhbosna', a Selimbegović na sarajevskom Ekonomskom fakultetu.