open-navfaktor-logo
search
Parlament BiH
Arnaut ga prozvao zbog auta za stranačke šefove, Bevanda odgovorio: Znate li vi ko vam je sada šef?
Zastupnik Damir Arnaut je na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine reagirao na ranije konstatacije finansija i trezora BiH Vjekoslava Bevande.
09.12.2020. u 13:16
get url
text

Bevanda je, naime, odgovarajući na upit zastupnice Aide Baručija konstatirao da se radi o "naručenom pitanju".

- Gospodine Bevanda, ja koliko znam, ovaj komentar ne stoji da je nešto naručeno. Naručena su samo nova auta za vaše stranačke šefove – izjavio je Arnaut.

Arnaut je zatim postavio upit koji se odnosio na uštede ostvarene zahvaljujući ukidanju isplata naknada za rad u komisijama.

- Tim mojim zakonom već je ušteđeno 7,5 miliona KM. Mojim drugim zakonom koji se odnosi na "bijeli hljeb" je ušteđeno dodatnih 2,5 miliona. Moje pitanje je kako su utrošena ta ušteđena sredstva i na šta konkretno ste ih potrošili – pitao je Arnaut.

Bevanda je najprije odgovorio na Arnautovu konstataciju o kupovini automobila za stranačke šefove.

- Gospodine Arnaut, znate li vi ko vam je sada stranački šef – odgovorio je Bevanda.

Arnaut je, podsjetit ćemo, u Zastupnički dom imenovan sa kompezacijske liste SBB-a, a zatim je napustio SBB i prešao u Našu stranku.

Pojasnio je zatim Bevanda da Parlamentarna skupština BiH utvrđuje rashodovnu stranu budžeta, a da izvještaj o utrošku podnosi Ministarstvo finansija i trezora BiH Vijeću ministara, a zatim i Parlamentarnoj skupštini BiH.

- Znate koliki je naš budžetski okvir i da mi s mukom zatvaramo svaku godinu – izjavio je Bevanda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.