open-navfaktor-logo
search
Bundesliga
Arminia ispustila priliku da napravi veliko iznenađenje na Allianz Areni
Fudbaleri Arminie Bielefeld ispustili su priliku da naprave veliko iznenađenje u gostima kod Bayerna gdje su vodili s 2:0, ali su se na kraju moralo zadovoljiti s jednim bodom jer je meč završen 3:3.
15.02.2021. u 22:27
get url
text

Gosti su se bolje snašli na početku utakmice, pa su poslije devet minuta igre stigli do vodstva. Vlap je nakon asistencije Prietla matirao Neuera.

Isti igrač je u 37. minuti susreta, koji je zbog jakih snježnih padavina prekidan kako bi se očistio teren, proigrao Piepera koji je udvostručio prednost ekipe iz Bielefelda, pa su aktuelni prvaci Njemačke na pauzu otišli sa zaostatkom od dva pogotka.

Poslije svega tri minute igre u nastavku Lewandowski je smanjio prednost gostiju, da bi Gebauer samo minut kasnije pogodio sa 1:3.

Tim koji se ove sezone grčevito botri za opstanak do kraja nije uspio sačuvati prednost.

Prvo je Tolisso u 58. zatresao mrežu Arminie za 2:3, a potom je Davies dvadeset minuta prije kraja pogodio za rezultatski egal.

Više od 20 minuta, računajući i sudijske nadoknadu, Bavarcima koji su se prije par dana okitili titulom svjetskog klupskog prvaka nije bilo dovoljno za totalni preokret.

Golove sa utakmice pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.