open-navfaktor-logo
search
Pravda za Dženana
Arijana Memić: Uhapsite Alisu Mutap, ona zna ko je ubio mog brata
Nekoliko hiljada građana okupilo se danas na protestima "Pravda za Dženana" ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu
29.09.2018. u 18:20
get url
text
Arijana Memić

Dženanova sestra, Arijana Memić obratila se danas grđanima koji su se okupili na protestima u Sarajevu, na nešto drugačiji način.

Postavila je nekoliko pitanja Alisi Mutap, djevojci koja je bila sa Dženanom u momentu stradanja, ali se nikada nije sjetila šta se dogodilo.

- Šta si Alisa radila dok je Dženan umirao, zašto nisi tražila da se Dženanu prvo ukaže pomoć, zašto si lagala da si sebi došla u Hitnoj, zašto si ocu rekla zovi svoje ljude, sredi ovo. Sjećaš li se poruke u kojoj je stajalo da će ti ovo biti najkraća veza sa Dženanom jer će ga likvidirati - pitala je Arijana između ostalog Alisu. 

Kazala je potom da Alisa laže te je pročitala zaključak suda kada je u pitanju amnezija Alise Mutap. Naime, sud nije prihvatio svjedočenje u kojem je kazala da se ničega ne sjeća.

- Iako je imala amneziju, u nalazu stoji da je ona morala biti kratkog vijeka te da bi se sjećanje brzo vratilo. Alisa nije imala povrede mozga, a povrede koje je imala nisu mogle izazvati trajnu amneziju. Alisa laže! Sud nije mogao prihvatiti njen iskaz jer je sud stekao ubjeđenje, stoji u zaključku, da Alisa zna šta se dogodilo ali da to ne želi da kaže. Samo njeno držanje pred sudom je bilo popraćeno nesigurnošću i nervozom. Uhapsite Alisu Mutap i riješili ste ubistvo Dženana Memića. Alisa zna ko je ubio Dženana - kazala je Arijana.

{$galerijaFotografija}

Na kraju Alisa je zatražila od građana Sarajeva da podrže njenog oca Muriza te mu je prepustila govornicu. On je potom pročitao imena policajaca koji su, kako tvrdi, omeli istragu u slučaju smrti njegovog sina. 

Pravda za dzenana 2 - protest -29.09.2018
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.