open-navfaktor-logo
search
Pomoć obrazovanju
Arhitektonskom fakultetu Općina Centar donirala 5.000 KM
Zajedno možemo realizirati značajne projekte za ovu lokalnu zajednicu, stoga želim da znate da vam u punom kapacitetu stojimo na raspolaganju kada je u pitanju stručna saradnja u oblasti arhitekture i urbanizma, kazao je Erdin Salihović
07.10.2019. u 15:09
get url
text

U prostorijama Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu načelnik Ajnadžić i dekan Arhitektonskog fakulteta Erdin Salihović potpisali su ugovor o donaciji od 5.000 maraka za podršku projektima koje će fakultet realizirati u saradnji sa Općinom Centar.

- Zajedno možemo realizirati značajne projekte za ovu lokalnu zajednicu, stoga želim da znate da vam u punom kapacitetu stojimo na raspolaganju kada je u pitanju stručna saradnja u oblasti arhitekture i urbanizma. Spremni smo učestvovati u pripremanju pojedinačnih prijedloga projekata iz oblasti arhitekture i urbanizma prema prioritetima usklađenim sa Općinom, te u kreiranju i realizaciji pojedinačnih projekata vezanih za šire područje općine, ali i njeno uže jezgro - kazao je Salihović.

Načelnik Ajnadžić je iskazao snažno opredjeljenje Općine Centar da unaprijedi saradnju sa ovim fakultetom radi lakšeg planskog upravljanja u oblasti prostornog planiranja kao jednog od najznačajnijih razvojnih resursa Općine.

- Želimo se više oslanjati na vaše stručno mišljenje i da dajete svoje prijedloge, primjedbe i sugestije. Siguran sam da zajedničkim radom možemo učiniti mnogo toga za dobrobit naših sugrađana - dodao je Ajnadžić, navodi se u saopćenju Općine Centar. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.